Tukea Jääkiekon harrastamiseen
7.2.2019 12:50 Uutiset / Pääsivusto

Tukea jääkiekon harrastamiseen

Kevään haku - Ikäluokat D-B
Seuraava hakuaika: 18.3.-5.4.2019

Päätökset:kesäkuussa 2019

Maksu: 15.9.2019

Tukisummat on porrastettu ikäluokittain seuraavasti: D/700 €, C/1100 € ja B/1300 €.

Tuki maksetaan seuran tilille ja kohdistetaan kauden 2019–20 kausimaksuihin - tuen maksamisen edellytyksenä on, että pelaaja jatkaa jääkiekon harrastamista myös tulevalla kaudella. Kevään haun yhteydessä tukea voidaan myöntää enimmillään yhteensä 1 000 000 euroa.

Kriteerit tuen myöntämiselle (tukea hakevat pelaajat):

Perheen työttömyydestä, sairauksista, lasten runsaslukuisuudesta tai muusta toimeentuloon vaikuttavista syistä johtuvat taloudelliset haasteet. Tukea saadakseen pelaajilta edellytetään kunnianhimoa lajia kohtaan. Mikäli pelaaja lopettaa harrastamisen kesän aikana ei tukea makseta. Koulumenestys ei vaikuta suoraan tuen saamiseen, mutta tukiprosessin kautta halutaan kiinnittää sekä pelaajan että seuran huomio pelaamisen ohella myös koulunkäyntiin.

Kriteerit tuen myöntämiselle (tukea hakevien pelaajien seurat):

Seuralla tulee olla suunnitelma ko. ikäluokkien valmentajien koulutuksesta ja siitä, kuinka nämä ovat mukana Jääkiekkoliiton valmentajalisenssijärjestelmässä. Lisäksi seuralta edellytetään toimenpiteitä uusien harrastajien rekrytoimiseksi, harrastuskustannusten kurissa pitämiseksi ja epäasiallisen käytöksen ehkäisemiseksi.

Tukien hakeminen tapahtuu aina seuran kautta, ja joukkueella on tärkeä rooli tukiprosessissa. Prosessi etenee seuraavasti:

1) Jääkiekkoliitto tiedottaa seuroja hyvissä ajoin ennen hakuaikojen alkamista tukihaun päivämääristä ja muista hakuun liittyvistä asioista.

2) Seura/joukkue puolestaan huolehtii, että tukihaun ikäluokkien pelaajilla ja pelaajien perheillä on tieto siitä, milloin ja miten tuet ovat haettavissa.

3) Joukkueenjohtaja tai muu seuran nimeämä vastuuhenkilö vastaa perheiden mahdollisiin kysymyksiin tukihakuun liittyen ja tarvittavilta osin kysyy lisätietoa omalta aluepäälliköltä perheiden puolesta.

4) Perheet toimittavat joukkueen tai seuran edustajalle hakemuksessa tarvittavat tiedot ja seuran edustaja täyttää hakemukset määräpäivään mennessä.

5) Kun tukihakemukset on käsitelty, Jääkiekkoliitto tiedottaa seuroja tukien saajista. Seura informoi pelaajien perheitä asiasta.

6) Jääkiekkoliitto maksaa sovittuna aikana tuet seuran ilmoittamalle tilille, josta tukisumma kohdistetaan tukea saaneen pelaajan kausimaksuihin.

Jääkiekkoliiton lisäksi vähävaraisten junioreiden kiekkoharrastusta tuetaan myös mm. Pelaajayhdistyksen Olympia- ja A-maajoukkuerahaston kautta. Omat järjestelmänsä harrastamisen taloudelliseen tukemiseen löytyvät myös suuremmilta seuroilta.

Lue lisää vähävaraisten perheiden taloudellisesta tukemisesta täältä: www.leijonat.fi/tuet

Seuralle/joukkueelle ja tukea hakeville perheille tarkoitettua materiaalia löytyy Jääkiekkoliiton materiaalipankista.


   
Lisää uutisia
HPK-Juniorijääkiekko ry
«  Heinäkuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
 
Kategoriat