Eskarit viilettivät luistimilla
22.11.2018 10:49 Uutiset / Pääsivusto

Eskarit viilettivät luistimilla


HäSa 21.11.2018 Markku Tuominen

HPK-juniorijääkiekko ja Hämeenlinnan Taitoluistelijat organisoivat päiväkodit jäähalliin.

Jääurheiluseurojen yhteistyö lasten ja nuorten kanssa on saanut jatkoa viime ja tämän viikon aikana, kun Metritiski-areenan täyttävät päiväkotien eskarit (esikouluikäiset lapset).

Pari viikkoa sitten HPK-juniorijääkiekolla oli oma tapahtumansa HPK-kiekkonaisten kanssa alakoululaisille ja kohderyhmänä olivat erityisesti tytöt.

Päiväkotien tapahtuman HPK-juniorijääkiekko organisoi yhdessä Hämeenlinnan Taitoluistelijoiden kanssa ja kolmena eri päivänä osallistujia on yhteensä noin 250 lasta ohjaajineen.

– Tämä projekti on sovittu keväällä yhdessä Hämeenlinnan kaupungin kanssa ja se liittyy eri lajien tutuksi tekemiseen. Mukana meillä on yhdeksän päiväkotia ja tämä yhteistyö on luontevaa jatkoa luisteluleikkikoululle, jota olemme pitäneet taitoluistelijoiden kanssa, kertoo HPK-juniorijääkiekon toiminnanjohtaja Marko Rahikainen.

Jäähallin toisella puolella HTL:sta ohjaamassa on Siiri Korelin ja toisella puolella HPK:sta Max Kenig ja Visa Pesonen.

Keskiviikkoaamuna vuorossa olivat Tarvasmäen, Solvikin ja Vuorentaan eskarit, jotka jakautuivat kahteen ryhmään ja vaihtoivat puolia jäätunnin puolivälissä niin, että molemmat lajit tulivat tutuiksi.

– Kerrallaan jäällä on 30–40 lasta ja ohjelmassa on perusliikkumista erilaisten leikkien avulla. Tämä on ollut erittäin kivaa ja yhteistyö seurojemme välillä toimii hienosti, iloitsee HTL:n vastuuvalmentaja Satu Petramaa.

– Ulkojäitä on nykyään vähän ja siksi tällaisilla tapahtumilla on valtava merkitys lapsille, mutta myös seurallemme. Uusia luistelijoita toivotetaan mukaan. Tarjolla on monenlaista ja monentasoista toimintaa äijäluistelua myöten.

Syyskauden aikana HTL on tehnyt yhteistyötä myös HPK-kiekkonaisten ottelutapahtumissa tarjoamalla yleisölle erätauoilla luistelunäytöksiä.

Lauantaina 15. joulukuuta Hämeenlinnassa pelataan naisten EHT-jääkiekkoturnauksen päätösottelu Suomen ja Sveitsin välillä ja se on puolestaan yhteistyössä Jääkiekkoliiton kanssa osa tyttöjääkiekkotapahtumaa.

– Meillä oli jo lokakuussa Girls’ Hockey Day ja nyt nämä kiertueet sekä maaottelu. Seuramme strategiassa tyttö- ja harrastekiekko ovat tärkeässä osassa, Rahikainen korostaa.


   
Lisää uutisia
HPK-Juniorijääkiekko ry
«  Toukokuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
 
Kategoriat